VIDENSKABSFILOSOFI I PRAKSIS

Lokale: U91 (se på campus-kort), Campus Odense – SDU, Campusvej 55, 5230 Odense.

Abstract: Videnskabsfilosofien har de seneste år gennemgået en udvikling, som af nogle karakteriseres som en stigende praksis-orientering, på engelsk kaldet ”philosophy of science in practice” (PSP). Det indebærer en større grad af interdisciplinært samarbejde, hvor filosofien ikke blot kommer tættere på naturvidenskaben, men også på andre humanistiske felter såsom videnskabshistorie, videnskabssociologi, og Science and Technology Studies (STS). Sara Green vil i oplægget give en introduktion til PSP samt eksempler fra hendes eget forskningsprojekt om systembiologi og personlig medicin. Inspireret af kritiske kommentarer hun selv har modtaget, vil hun desuden lægge op til diskussion af, hvorvidt praksis-orienteret filosofi er ”rigtig filosofi” – og af antagelserne bag det spørgsmål.

Sara Green er adjunkt ved Sektion for Videnskabsteori- og Videnskabshistorie, Institut for Naturfagenes Didaktik, samt Centre for Medical Science and Technology Studies, Institut for Folkesundhedsvidenskab, begge ved Københavns Universitet. Hun har læst filosofi og biologi på SDU, Odense, og har en Ph.d. i Videnskabsstudier fra Aarhus Universitet (Center for Videnskabsstudier, Institut for Fysik og Astronomi).

Efter oplægget vil der være mulighed for at tale med hinanden, oplægsholderne og repræsentanter fra netværkets bestyrelse.

Program

16:00-16:10 Introduktion& præsentation af netværket
16:10-17:15 Oplæg v. Sara Green m. efterfølgende diskussion
17:15-18:00 Uformelle samtaler og netværkshygge
18:00 –> Vi går i fredagsbaren

Alle uanset køn, alder og faglig baggrund er velkommen.

Find arrangementet på Facebook

Date

15 nov 2019
Expired!

Time

16:00 - 18:00

Location

SDU: Syddansk Universitet - Odense
Category