Netværksdag med og for kvinder i filosofi

TidFredag d. 6. April 2018, 12:00 – 17:00
StedLokale D174, DPU – Aarhus Universitet, Campus Emdrup, Tuborgvej 164, 2400 København

Netværk for kvinder i filosofi og Pædagogisk filosofisk forening inviterer til et halvdags- seminar i netværksånd.
Vi har bragt kvindelige filosoffer fra forskellige institutioner, områder og stillinger sammen for at fortæller om deres aktuelle forskning.
Dagen handler om at møde dine med-filosoffinder, studerende som professorinder, på tværs af rang og institution, at inspirere hinanden, blive nysgerrige på områder af filosofien, man ikke støder ind i til hverdag og måske endda skabe bekendtskaber, der kan danne grobund for samtidige samarbejder.

Arrangementet er gratis og åbent for alle.
Der vil være lidt til den søde tand i løbet af dagen, og lidt til ganen i dagens sidste session.

Program

12:00-13:00    Lektor Anne-Marie Eggert Olsen (DPU, AU) 
Pause
13:15-14:15    Prodekan Anne Marie Pahuus (ARTS, AU)
Pause med kaffe + kage
14:45-15:45    Professor Antje Gimmler (AAU)

[Vi går i ”det bløde”, lokale D170]

16:00-17:00    Lynoplæg fra filosofi-spirerPatricia Meindl (KU), Soie Boldsen (RUC), Mia Hesselbjerg-Thomsen (DPU), Monica Mazzoli (KU), Mia Skjold Tvede Henriksen (DPU), og Helene Scott-Fordsmand (KU)
17 —> Hygge over snack & vin. Mulighed for flere forsyninger i baren.

Find eventet på facebook.

 

Anne-Marie Eggert Olsen er lektor i pædagogisk filosofi ved Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse på Aarhus Universitet. Hun er uddannet i filosofi fra Københavns Universitet og arbejder filosofihistorisk med pædagogisk filosofi som omdrejningspunkt. I hendes arbejde spiller særligt antikkens og middelalderens filosofi en stor rolle, såvel som oplysningsfilosofferne, Frankfurterskolen og den hermeneutiske filosofi. I januar forsvarede hun sin disputats ”At forandre verden. En læsning af Platons politiske filosofi i ’Staten’”, der netop er udkommet.

Anne Marie Kragh Pahuus er prodekan, ph.d.-skoleleder og lektor i filosofi ved fakultetet ARTS på Aarhus Universitet. Hun er uddannet fra Aarhus Universitet og Universitetet i Lyon. Hun har publiceret internationalt om K.E. Løgstrup og Hannah Arendt, formidlet filosofien gennem mange års foredragsvirksomhed samt indgået i forskningssamarbejde med tre danske virksomheder om mening i arbejdslivet. Hun har små 10 års erfaring med ledelse og bestyrelsesarbejde. Hun har bl.a. skrevet Tænkepausen om ”Kærlighed”, som i dette forår udkommer i engelsk oversættelse.

Antje Gimmler er professor i anvendt filosofi ved Institut for Læring og Filosofi på Aalborg Universitet. Hun er uddannet fra Universitet Freiburg, Freie Universität Berlin og Universität Bamberg og arbejder inden for social- og politisk filosofi, teknologifilosofi og sundhedsfilosofi. Hendes teoretiske ståsted kan bedst betegnes med at være en blanding af filosofisk pragmatisme og kritisk teori, som bidrager til forståelsen af hvad anvendt filosofi kunne blive. Hendes seneste udgivelse er en bog om samarbejde mellem kunst og filosofi med titlen ”Den sanselige udfordring – Campingkvinderne i dialog med videnskab og filosofi” (udkommer i år). Desuden har hun skrevet en række artikler og bidrag til tidskrifter og antologier på både tysk, dansk og engelsk.