Filosofi og supercomputere – Et alumneperspektiv på filosofien

TID:  15. November 2018, kl. 15-17
STED:  SDU – Odense, Campusvej 5, 5230 Odense, Lokale O77

I et samarbejde mellem tidligere SDU-filosofi-studerende og Netværk for kvinder i filosofi (NKiF) afholdes et eftermiddags-arrangement på SDUs campus i Odense.

DAGENS PROGRAM:
15:00   –   Introduktion om og af Netværk for Kvinder i Filosofi (NKiF) v. forkvinde Helene Scott Fordsmand
15:15   –   Oplæg og dialog v. Regina Christiansen & Susanne Jacobsen: Filosofi og supercomputere – et alumni-perspektiv på filosofien
16:00   –   Snacks, hygge, samtale og netværkning

Filosofisk studienævn har sponsoreret snacks og kaffe, og der vil være kolde drikke tilgængelige til studiepriser.

Arrangementet er åbent for alle, men vi håber særligt at møde SDUs kvindelige filosofistuderende til en snak om filosofien og muligheder for at dele den på tværs af landets institutioner gennem NKiF.

 

Regina Christiansener uddannet cand.mag. i filosofi fra SDU og startede tidligt i 2018 en Ph.d. i samarbejde med hhv. Afdeling for Filosofi og Enheden for Klinisk Alkoholforskning, SDU.

Susanne Jakobsener også uddannet cand.mag. i filosofi fra SDU. Efter en tid som forskningsbibliotekar ved SDU Bibliotek er hun nu freelance tutor i forbindelse med UNHCR’s Management Learning Programme.

– Sammen deltog de i 2017IMADA’s Super Computer Challenge.

Om oplægget skriver Regina Christiansen:
Hør hvordan en tilfældighed førte til to filosofialumners deltagelse i IMADA’s Super Computer Challenge 2017. Omgivet af overvejende datalogistuderende blev vi hvirvlet ind i mere end et halvt års hæsblæsende arbejde med udvikling af algoritme til håndtering af de tidligste danske folketællinger. Det blev til et forløb, som endte med en placering i finalen og en ny forståelse af, hvad filosofiuddannede også kan bidrage til.